Iohannis: Voi ridica tema Schengen în Consiliul European

191
Iohannis: Voi ridica tema Schengen în Consiliul European - agfzad1hodblyzkynzk1m2qxnda3mzyx-1671020231.jpg

Articole recomandate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va ridica tema aderării României la spaţiul Schengen în Consiliul European, arătând că aderarea este posibilă în 2023.

„Voi ridica tema Schengen. Este, o dată, foarte clar că noi, românii, dorim să fim parte în spaţiul Schengen. Integrarea în spaţiul Schengen rămâne obiectiv strategic naţional şi rămâne obiectiv principal pentru mine, ca preşedinte al României, pentru perioada următoare. Am văzut că există mulţi sfătuitori publici care creează aşteptări legate de Consiliul de astăzi şi de mâine. Pot să vă spun din capul locului că voi avea multe discuţii, voi ridica chestiunea în plenul Consiliului, voi mai explica încă o dată de ce România trebuie să devină parte din Spaţiul Schengen, dar soluţii practice se vor găsi în următorul Consiliu JAI, care va fi mai bine pregătit”, a spus şeful statului, înainte de a participa la Summitul Uniunea Europeană - Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

El a afirmat că pentru atingerea acestui obiectiv trebuie rezolvate două probleme: atitudinea Austriei, care este rezervată, şi votul Olandei, care a fost mixt, pentru România fiind un „da“, iar pentru Bulgaria un jumătate „nu“.

Potrivit şefului statului, aceste chestiuni trebuie rezolvate cu diplomaţie.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4043 secunde