O nouă sărbătoare în România. Klaus Iohannis a promulgat legea

1238
O nouă sărbătoare în România. Klaus Iohannis a promulgat legea - klaus-1670850712.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea privind instituirea Zilei Sportului Românesc în prima duminică din luna iunie, potrivit Realitatea


Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind instituirea „Zilei Sportului Românesc” în prima duminică din luna iunie.

Potrivit legii, se instituie „Ziua sportului românesc” în prima zi de duminică din luna iunie.

Ministerul Sportului, Muzeul Sportului şi direcţiile judeţene de sport, respectiv Direcţia pentru Sport a Municipiului Bucureşti, în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, organizează anual, de „Ziua sportului românesc”, în fiecare reşedinţă de judeţ şi în municipiul Bucureşti, programe şi manifestări publice.


Programele şi manifestările publice promovează sportul de masă, sportul de performanţă, sportul pentru persoanele cu dizabilităţi, beneficiile unui stil de viaţă activ şi sănătos, realizările internaţionale ale României pe plan sportiv şi sportivii care au avut un aport semnificativ în acestea.

Finanţarea evenimentelor dedicate „Zilei sportului românesc” se face de către Ministerul Sportului din bugetul de stat, în limita fondurilor disponibile prevăzute în acest sens.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8853 secunde