Mondialele de nataţie în bazin scurt / David Popovici: „Odată ce eşti pe culoar, ai o şansă!”

174
Mondialele de nataţie în bazin scurt / David Popovici: „Odată ce eşti pe culoar, ai o şansă!” - 1-1670849768.jpg

Articole de la același autor

Campionatele Mondiale de nataţie în bazin scurt (25 m) încep marţi, 13 decembrie, în Australia, iar România are trei sportivi la start: David Popovici (antrenor Adrian Rădulescu; 100 m, 200 m, 400 m liber), Robert Glinţă (antrenor Luka Gabrillo; 50 m, 100 m, 200 m spate, 100 m liber) şi Andrei Anghel (antrenor Marius Grigore; 50 m spate, 50 m fluture).

„Nu-mi plac întrecerile în bazin scurt. Sunt oarecum construit pentru competiţia în bazin lung. Întoarcerile şi starturile sunt mai intense pe distanţa scurtă, aşa că aceasta este o oportunitate grozavă de a câştiga experienţă. Scopul meu este să mă calific în finală, iar odată ce eşti pe culoar, ai o şansă.

E frumos la Melbourne, îmi doream de mult să vin în Australia. Cultura sportului este un lucru foarte mare în Australia. Copiii şi adulţii de aici se bucură de un stil de viaţă sănătos, cu înot şi sporturi acvatice şi, de fapt, orice este legat de sport”, a declarat, în cadrul conferinţei de presă de deschidere, David Popovici.

La Mondialele de la Melbourne, vor participa peste 1.000 de sportivi din 180 de ţări. Competiţia se va desfăşura în perioada 13-18 decembrie, fiind dotată cu premii în valoare totală de 2,16 milioane de dolari. Vor fi premiaţi cei opt finalişti, iar fiecare record mondial stabilit va primi un bonus de 25.000 de dolari.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / FINA 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.448 secunde