X

Olanda trimite materiale de salvare în Ucraina

126
Olanda trimite materiale de salvare în Ucraina - 1-1686296814.jpg
Olanda trimite în Ucraina aproximativ 30 de bărci de salvare, pompe de apă şi echipamente impermeabile destinate echipelor de prim-ajutor după distrugerea barajului Kahovka, au anunţat autorităţile, notează agenţia AFP.

„Facem tot ce putem pentru a ajuta Ucraina în această problemă. Este îngrozitor ce s-a întâmplat”, a declarat ministrul olandez al dezvoltării, Liesje Schreinemacher.

Materialul care va fi livrat cât mai repede posibil include 32 de bărci de salvare, 15 pompe de apă şi 180 de veste de salvare, potrivit Ministerului olandez al Dezvoltării şi Comerţului Exterior.

Distrugerea barajului, aflat sub control rusesc în sudul Ucrainei ocupate, a provocat inundaţii masive, făcând morţi şi răniţi. Mii de persoane au fost evacuate. Mulţi alţii au fugit cu propriile mijloace.

Arătată cu degetul de Ucraina, care a acuzat-o că a dinamitat barajul pentru a tăia drumul unei ofensive în sud spre Peninsula Crimeea, Rusia susţine că, dimpotrivă, este vorba despre un act „barbar” comis de ucraineni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4663 secunde