Desfăşurare de forţe americane în Marea Roşie pentru a descuraja Iranul să sechestreze petroliere

149
Desfăşurare de forţe americane în Marea Roşie pentru a descuraja Iranul să sechestreze petroliere - 1-1691479964.jpg

Articole de la același autor

Peste 3.000 de soldaţi americani au sosit în Marea Roşie la bordul a două nave de război în cadrul unei noi desfăşurări de trupe cu scopul de a descuraja Iranul să sechestreze petroliere, a anunţat marina americană, potrivit agenţiei AFP.

Puşcaşii marini americani au sosit în Marea Roşie după ce au tranzitat Canalul Suez, se menţionează într-un comunicat al Flotei a V-a a US Navy. Ei au sosit la bordul navelor de război USS Bataan şi USS Carter Hall, care întăresc astfel capacitatea maritimă a Flotei a V-a.

Această desfăşurare a fost anunţată în luna iulie de către Pentagon.

„Aceste unităţi adaugă o flexibilitate şi o capacitate operaţională semnificative, în timp ce ne străduim să descurajăm activităţile destabilizatoare şi să dezamorsăm tensiunile regionale provocate de hărţuirea şi sechestrările de nave comerciale de către Iran”, a declarat purtătorul de cuvânt al Flotei a V-a, comandantul Tim Hawkins.

SUA, care îşi întăresc forţele ce operează în regiune, au anunţat în iulie desfăşurarea unei nave de război şi a unor avioane de luptă F-35 şi F-16.

„Prin aceste acţiuni, SUA îşi dovedesc angajamentul de a asigura libertatea de navigaţie şi a descuraja activităţile destabilizatoare ale Iranului”, se mai subliniază în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9509 secunde