SUA anunţă că merg înainte cu livrarea de avioane F-16 către Turcia

177
SUA anunţă că merg înainte cu livrarea de avioane F-16 către Turcia - sua-avioane-1689077506.jpg

Articole de la același autor

Exprimându-se înaintea unui summit al liderilor ţărilor membre NATO, preconizat să se deschidă mai târziu în curzul zilei de miercuri la Vilnius, Jake Sullivan a declarat că preşedintele Joe Biden a spus clar că susţine transferul de avioane. „Nu a ridicat nicio obiecţie în legătură cu acest subiect... El intenţionează să meargă înainte cu transferul”, a afirmat oficialul de la Casa Albă.

Sullivan nu a oferit niciun detaliu cu privire la exportul de F-16 către Turcia. Luni seara târziu, preşedintele turc Tayyip Recep Erdogan a acceptat să trimită parlamentului ţării sale cererea Suediei de aderare la Alianţa Nord-Atlantică, după luni în şir de presiuni din partea SUA şi a aliaţilor lor.

Unii parteneri din NATO consideră că Turcia, care a cerut în octombrie 2021 să cumpere pentru 20 miliarde de dolari avioane de vânătoare F-16 de la fabricantul Lockheed Martin Corp şi aproape 80 de kituri de modernizare pentru avioanele sale de luptă pe care le are deja în dotare, s-a folosit de aderarea Suediei pentru a face presiuni asupra Washingtonului cu privire la transferul avioanelor de luptă.

Turcia doreşte să achiziţioneze 40 de avioane de luptă F-16, precum şi piese de schimb necesare pentru întreţinerea şi modernizarea avioanelor F-16 pe care le deţine deja, relata anterior Reuters.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0539 secunde