Stoltenberg, despre livrarea de bombe cu dispersie Kievului: „Ucraina rămâne fără muniţii”

173
Stoltenberg, despre livrarea de bombe cu dispersie Kievului: „Ucraina rămâne fără muniţii” - stoltenberg-1689077470.jpg

Articole de la același autor

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marţi că Ucraina rămâne fără muniţie şi că trebuie făcut tot posibilul pentru a o furniza, deşi decizia de a livra Kievului controversata muniţie cu dispersie este o decizie individuală a fiecărei ţări, transmite EFE.

„Adevărul este că, cel puţin pe termen scurt, Ucraina rămâne fără muniţie, aşa că trebuie să facem tot ce putem pentru a o furniza. Apoi, referitor la întrebarea specifică ce tip de muniţie mai exact, aceasta este o decizie naţională a fiecăruia dintre aliaţi”, a indicat Stoltenberg în cadrul întâlnirii care precede summitul liderilor NATO care are loc marţi şi miercuri la Vilnius.

Răspunzând întrebării dacă decizia SUA de a livra Ucrainei muniţii cu dispersie, interzise în peste o sută de ţări, a divizat aliaţii, Stoltenberg a amintit că unii aliaţi au semnat Convenţia privind muniţiile cu dispersie, alţii, nu.

„Aici nu este vorba despre o poziţie a NATO. Aliaţii au poziţii diferite în această convenţie. Ceea ce trebuie să înţelegem este că muniţiile cu dispersie au fost folosite de ambele părţi în acest război”, a comentat el.

Stoltenberg a făcut însă o distincţie între întrebuinţarea pe care o dă Rusia acestui tip de muniţie, pe care o foloseşte pentru a invada o altă ţară, şi scopul în care o utilizează Ucraina, pentru a se apăra împotriva agresiunii ruse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6192 secunde