Miniştrii de externe american şi ucrainean discută înaintea summitului NATO

178
Miniştrii de externe american şi ucrainean discută înaintea summitului NATO - ministrii-1688993110.jpg

Articole de la același autor

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a anunţat duminică seara pe Twitter că a discutat telefonic cu ministrul de externe ucrainean, Dmitri Kuleba, transmite Reuters.

În mesajul său, Blinken a apreciat că a fost o convorbire importantă, înaintea summitului NATO de săptămâna aceasta, de la Vilnius.

La rândul lui, Kuleba a comunicat în aceeaşi reţea socială despre discuţia productivă cu Blinken: „Când mai sunt doar 48 de ore (până la reuniunea la vârf a alianţei nord-atlantice - n. red.) lucrăm pentru a face din decizia finală o victorie pentru toţi: Ucraina, NATO şi securitatea globală”.

Matthew Miller, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, a precizat că dialogul s-a referit şi la progresele în contraofensiva Ucrainei.

Kievul speră să primească de la Vilnius un semnal clar privind aderarea Ucrainei la NATO, menţionează Reuters. Casa Albă a comunicat vineri că preşedintele american Joe Biden şi liderii din statele membre ale alianţei vor discuta etapele pe care trebuie să le parcurgă ucrainenii pentru aderare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4731 secunde