Secretarul de stat american îi cere Chinei să-şi folosească influenţa în Orientul Mijlociu

223
Secretarul de stat american îi cere Chinei să-şi folosească influenţa în Orientul Mijlociu - 1-1697354445.jpg

Articole de la același autor

Secretarul de stat american Antony Blinken i-a cerut Chinei să-şi folosească influenţa pentru a calma situaţia din Orientul Mijlociu, informează agenţia AFP.

Blinken, care se află în vizită în Arabia Saudită, a avut o convorbire telefonică „productivă” cu şeful diplomaţiei chineze Wang Yi, a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller. În timpul dialogului, Wang Yi a declarat că Washingtonul ar trebui să joace un rol constructiv şi responsabil în conflictul dintre Israel şi Gaza.

„Statele Unite trebuie să joace în mod concret un rol constructiv şi responsabil, repunând pe masă chestiunea unei reglementări politice cât mai rapid posibil”, a spus demnitarul chinez, potrivit unui comunicat al MAE de la Beijing.

De asemenea, Blinken a cerut Israelului „să ia toate măsurile de precauţie posibile pentru a evita decesele în rândul civililor în Fâşia Gaza”, bombardată de armata israeliană ca răspuns la un atac devastator al mişcării palestiniene Hamas. El a mai spus că Statele Unite depun eforturi intense pentru a asigura eliberarea persoanelor luate ostatice în Gaza de luptătorii Hamas. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5787 secunde