Preşedinţia franceză: Iranul trebuie să se abţină de la acordarea de sprijin operaţional pentru Hamas

136
Preşedinţia franceză: Iranul trebuie să se abţină de la acordarea de sprijin operaţional pentru Hamas - 1-1697355097.jpg

Articole de la același autor

Iranul trebuie să se abţină de la tensiuni suplimentare şi de la furnizarea de sprijin operaţional pentru mişcarea palestiniană Hamas, a transmis preşedinţia franceză, care a precizat însă că nu dispune de informaţii specifice privind implicarea Teheranului în ofensiva lansată de Hamas contra Israelului în 7 octombrie, relatează agenţia AFP.

„Iranul are un rol de jucat care poate fi foarte negativ în situaţia actuală, el poate avea un rol pozitiv, ceea ce înseamnă abţinere pentru a se evita o escaladare regională”, au subliniat reprezentanţii Palatului Elysée.

De asemenea, preşedinţia franceză a declarat că libanezii şi formaţiunea pro-iraniană Hezbollah trebuie să rămână în afara conflictului dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, Franţa declarându-se extrem de îngrijorată de situaţia tensionată existentă la frontiera libanezo-israeliană.

„Hezbollah şi libanezii trebuie în mod imperativ să dea dovadă de reţinere pentru a evita deschiderea unui al doilea front în regiune, a cărui primă victimă ar fi Libanul”, a subliniat Palatul Elysée.

Atacul sângeros lansat în 7 octombrie de mişcarea islamistă palestiniană Hamas asupra sudului Israelului s-a soldat cu moartea a peste 1.300 de israelieni, în cea mai mare parte civili, şi 3.200 de răniţi, în timp ce 120 de civili au fost luaţi ostatici şi duşi în Fâşia Gaza.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5727 secunde