Joe Biden asigură Ucraina că va primi în continuare ajutor financiar american

161
Joe Biden asigură Ucraina că va primi în continuare ajutor financiar american - 1-1696229902.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele american Joe Biden a promis Ucrainei că Statele Unite nu o vor abandona în războiul cu Rusia, după ce un ajutor financiar pentru Kiev a fost eliminat ca un compromis între republicani şi democraţi pentru a se evita încetarea finanţării guvernului american, şi a cerut elaborarea unui act legislativ separat pentru ajutorul financiar destinat Ucrainei, relatează agenţiile internaţionale de presă.

„Vreau să asigur aliaţii SUA, poporul american şi poporul ucrainean că pot conta pe sprijinul nostru. Nu ne vom sustrage”, a promis Biden într-o intervenţie televizată.

„Sper că amicii mei din partea cealaltă îşi vor respecta cuvântul de a sprijini Ucraina. Au spus că vor susţine Ucraina într-un vot separat privind ajutorul financiar destinat acestei ţări”, a adăugat Biden, făcând referire la republicani.

„Nu putem, în nicio circumstanţă, să permitem întreruperea sprijinului american pentru Ucraina”, a insistat el în mesajul ce a mai cuprins alte apeluri către congresmenii democraţi şi republicani, cărora le-a cerut să „înceteze jocurile politice, să nu piardă vremea şi să convină pentru SUA un acord bugetar pe un an”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4844 secunde