Raport: SUA trebuie să fie pregătite pentru războaie simultane cu China şi Rusia

229
Raport: SUA trebuie să fie pregătite pentru războaie simultane cu China şi Rusia - 1-1697177387.jpg

Articole de la același autor

SUA trebuie să se pregătească pentru posibile războaie simultane cu Rusia şi China, prin extinderea forţelor convenţionale, consolidarea alianţelor şi ameliorarea programului de modernizare a armelor sale nucleare, a transmis un grup bipartizan numit de Congres, informează agenţia Reuters.

Raportul Comisiei pentru Postură Strategică survine pe fondul tensiunilor cu China din cauza Taiwanului şi a altor probleme şi al înrăutăţirii fricţiunilor cu Rusia din cauza invaziei acesteia în Ucraina.

Un înalt oficial implicat în redactarea acestui raport a refuzat să spună dacă briefingurile de informaţii ale grupului au arătat vreo cooperare între China şi Rusia în domeniul armelor nucleare.

„Suntem îngrijoraţi că ar putea exista o coordonare finală între ele într-un anumit fel, ceea ce ne duce la această construcţie cu două războaie”, a declarat oficialul sub rezerva anonimatului.

Aceste constatări ar putea duce la modificarea actualei strategii de securitate naţională a SUA, care prevede câştigarea unui conflict în timp ce un altul este descurajat şi ar necesita o creştere uriaşă a cheltuielilor pentru apărare, pe fondul unui sprijin incert din partea Congresului.

„Recunoaştem realităţile bugetare, dar credem, de asemenea, că naţiunea trebuie să facă aceste investiţii”, apreciază în prefaţa raportului Madelyn Creedon, preşedintă a Green Marble Group şi fost şefă adjunctă a agenţiei care supraveghează armele nucleare americane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5629 secunde