Iranul îndeamnă ţările musulmane să fie unite în faţa Israelului

441
Iranul îndeamnă ţările musulmane să fie unite în faţa Israelului - 1-1697178680.jpg

Articole de la același autor

Iranul a lansat un apel către ţările musulmane şi arabe să facă front comun împotriva Israelului, în timp ce lideri occidentali, cu preşedintele american Joe Biden în frunte, au avertizat Teheranul „să fie atent” şi să nu extindă dincolo de Gaza războiul care a făcut deja mii de morţi şi de răniţi, relatează agenţia AFP.

Republica islamică se află în centrul atenţiei din cauza sprijinului său fără rezerve pentru Hamas, mişcarea islamistă palestiniană pe care o susţine de ani de zile.

După ce a salutat „succesul” atacului de sâmbătă asupra teritoriului israelian, cel mai sângeros de la crearea Israelului în urmă cu 75 de ani, Teheranul încearcă să organizeze o mobilizare internaţională împotriva raidurilor aeriene israeliene efectuate ca represalii în Gaza.

Preşedintele Ebrahim Raissi a chemat „ţările musulmane şi arabe să se coordoneze pentru a stopa crimele Israelului”. „Republica islamică va încerca să pună la punct această coordonare cât mai repede posibil, contactând lideri ai ţărilor musulmane”, a adăugat el.

Preşedintele Raissi a avut discuţii cu prinţul saudit Mohammad bin Salman şi cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, iar pe ministrul său de externe Hossein Amir-Abdollahian l-a trimis în Irak şi în Liban, potrivit media iraniene şi libaneze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6168 secunde