Trei persoane reţinute, în urma celor 46 de percheziţii ce au avut loc inclusiv la Constanţa

436
Trei persoane reţinute, în urma celor 46 de percheziţii ce au avut loc inclusiv la Constanţa - politiaperchezitie-1698225105.jpg

Articole de la același autor

În urma celor 46 percheziții domiciliare, efectuate ieri, 24 octombrie, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, în județele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița și în municipiul București, 3 persoane, cu vârste între 34 și 67 de ani, din București și Neamț, au fost reținute, pentru 24 de ore, anunţă Poliţia Română.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna ianuarie 2020, persoanele în cauză ar fi procedat la preluarea a 23 de societăți comerciale, care aveau încheiate deja acorduri de finanțare fie direct, fie prin intermediul altor persoane.

Ulterior, cele 23 de societăți comerciale controlate de către membrii grupării infracționale ar fi depus înscrisuri care atestau date false, inexacte sau incomplete, pentru a obține fondurile alocate conform prevederilor O.U.G. nr. 10 din 2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii.

Din probatoriul administrat a rezultat faptul că niciuna din cele 23 de societăți comerciale nu ar fi desfășurat activitate economică, scopul preluării acestora fiind acela de a obține în mod ilegal fonduri publice.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă.

Reamintim că, la data de 24 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, au pus în executare 46 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița și în municipiul București, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri.

Prejudiciul cauzat este de 4.086.000 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliție Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Direcției de Investigare a Criminalității Economice, specialiștilor în investigarea criminalității economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Sectoarele 1 - 6 şi din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice din județele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița, precum şi de specialiști criminaliști.

În cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4588 secunde