Israelul critică Summitul pentru Pace organizat de Egipt fiindcă nu a condamnat acţiunile Hamas

2139
Israelul critică Summitul pentru Pace organizat de Egipt fiindcă nu a condamnat acţiunile Hamas - 1-1698051032.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile israeliene au criticat Summitul pentru Pace pentru Gaza şi „chestiunea palestiniană”, organizat de Egipt, pentru că participanţii la reuniune nu au transmis o condamnare directă a grupării islamiste palestiniene Hamas, transmite agenţia EFE.

„Este regretabil că, până şi atunci când s-au confruntat cu asemenea atrocităţi îngrozitoare, au existat unii oameni care au avut dificultăţi în a condamna terorismul sau a recunoaşte pericolul”, menţionează un comunicat al Ministerului de Externe israelian. „Israelul va face ceea ce are de făcut şi speră ca lupta sa îndreptăţită să fie recunoscută de comunitatea internaţională”, se adaugă în text.

Summitul pentru Pace pentru Gaza şi „chestiunea palestiniană”, organizat de Egipt în aşa-numita Noua Capitală Administrativă, la est de Cairo, s-a încheiat fără o declaraţie finală comună din partea celor 34 de ţări şi organizaţii internaţionale care au participat la întâlnire.

Egiptul a emis o notă în care a mulţumit pentru efortul de a căuta un consens mai presus de poziţiile politice sau religioase pentru a aborda această criză şi situaţia din Israel şi Palestina, precum şi pentru poziţia comună atunci când a fost vorba de „a vedea importanţa reevaluării strategiei internaţionale de abordare a conflictului”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2501 secunde