Liderii arabi condamnă bombardamentele israeliene în Gaza şi fac apel la reînnoirea eforturilor în favoarea păcii

1696
Liderii arabi condamnă bombardamentele israeliene în Gaza şi fac apel la reînnoirea eforturilor în favoarea păcii - foto-1697893228.jpg

Articole de la același autor

Liderii arabi au condamnat sâmbătă bombardamentele Israelului în Fâşia Gaza, care durează deja de două săptămâni, şi au cerut eforturi reînnoite pentru a pune capăt ciclului de violenţă care durează de decenii între israelieni şi palestinieni, la Summitul pentru Pace din Cairo la care participă deopotrivă lideri şi miniştri de externe din Europa şi Africa, transmite Reuters.

Însă un înalt oficial al Uniunii Europene a declarat anterior că nu este clar dacă summitul se va încheia cu o declaraţie comună, date fiind "diferendele" dintre participanţi.

SUA, cel mai apropiat aliat al Israelului şi un jucător vital în toate eforturile din trecut în favoarea păcii în regiune, l-a trimis la summit doar pe însărcinatul cu afaceri al ambasadei americane din Cairo.

Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, a denunţat ceea ce el a numit tăcerea globală faţă de atacurile Israelului, care au ucis mii de oameni în Gaza, aflată sub controlul Hamas, şi a lăsat pe drumuri peste un milion de oameni, şi a cerut o abordare echilibrată a conflictului israeliano-palestinian.





foto: Observator


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5566 secunde