Premierul Ciolacu: "Căutăm variante pentru repatrierea a 790 de români pelerini aflaţi în Israel”

4029
Premierul Ciolacu:

Articole de la același autor

Premierul Marcel Ciolacu a condamnat, sâmbătă, atacurile cu rachete împotriva Israelului, arătând că România este "în deplină solidaritate cu Israelul" şi cere încetarea imediată a acestor atacuri. Autorităţile române caută soluţii pentru aducerea cât mai rapid în ţară a aproximativ 790 de români, aflaţi ca pelerini în Israel a declarat premierul, sâmbătă, scrie stiri.tvr.ro

"Veşti groaznice vin din Israel în această dimineaţă. Suntem în deplină solidaritate cu Israelul şi condamnăm atacurile cu rachete împotriva Israelului. Transmitem condoleanţe familiilor şi cerem ca aceste atacuri să înceteze imediat", a scris premierul Marcel Ciolacu, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

De la sediul PSD, premierul a transmis că toți românii aflați în Israel, în pelerinaj, vor fi aduși acasă:

"Sunt în jur de 790 de români, în acest moment, pelerini, şi, împreună cu doamna ministru de Externe, căutăm variantele ca să-i aducem cât mai repede acasă. După cum bine ştiţi, în acest moment sunt închise toate aeroporturile din Israel. S-a dat o avertizare de stare de război, vom vedea cum evoluează lucrurile. Nu este niciun român rănit sau în zona directă de conflict. Sunt vreo şapte localităţi unde forţele Hamas au înaintat, vom vedea dinamica în perioada următoare", a declarat Marcel Ciolacu.

Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor masive de sâmbătă asupra Israelului din Fâşia Gaza palestiniană.

Înainte de aceasta, liderul braţului armat al mişcării Hamas a anunţat declanşarea unei operaţiuni - "Potopul Al-Aqsa" - împotriva Israelului, lansând sute de rachete dinspre Fâşia Gaza asupra teritoriului israelian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7945 secunde