Un distrugător american a doborât mai multe rachete în Marea Roșie. Proiectilele se îndreptau spre ținte din Israel

205
Un distrugător american a doborât mai multe rachete în Marea Roșie. Proiectilele se îndreptau spre ținte din Israel - uss51148200-1697782311.jpg

Articole de la același autor

Un distrugător american care opera în nordul Mării Roşii a doborât joi 3 rachete sol-sol şi mai multe drone "care se îndreptau potenţial spre ţinte din Israel". Acestea au fost lansate de rebelii houthi din Yemen, a anunţat Pentagonul, citat de AFP.


"Din ceea ce ştim, nu s-au înregistrat răniţi printre marinarii de pe USS Carney sau printre civilii de pe uscat", a precizat Departamentul american al Apărării, într-o conferinţă de presă.


Rebelii houthi, susţinuţi de Iran, au preluat controlul asupra capitalei yemenite, Sanaa, în 2014, declanşând un război împotriva forţelor guvernamentale, care a făcut sute de mii de morţi şi milioane de strămutaţi, scufundând ţara în una dintre cele mai grave crize umanitare din lume.


Interceptarea acestor drone şi rachete intervine într-un context de temeri crescute din partea Washingtonului de implicare directă a Teheranului în conflictul dintre Israel şi Hamasul palestinian, care a făcut deja câteva mii de morţi.


În Irak, atacurile cu drone împotriva forţelor americane şi a coaliţiei internaţionale din această ţară au fost "dejucate" miercuri, iar dispozitivele "doborâte", înregistrându-se răniţi uşor, au informat autorităţile militare americane.


Facţiunile armate irakiene apropiate Iranului au ameninţat în ultimele zile că vor ataca interesele americane în Irak din cauza sprijinului Washingtonului pentru Israel.


Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat sâmbătă că Statele Unite trimit al doilea portavion în estul Mării Mediterane, pentru "a descuraja acţiunile ostile împotriva Israelului sau orice efort care vizează extinderea acestui război", reamintește Agerpres.


USS Carney / FOTO: www.surflant.usff.navy.mil


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6141 secunde