Alegerile parlamentare din Elveţia aduc o reorientare spre dreapta

170
Alegerile parlamentare din Elveţia aduc o reorientare spre dreapta - 1-1698050658.jpg

Articole de la același autor

Primele proiecţii ale rezultatelor alegerilor parlamentare de duminică din Elveţia indică o reorientare spre dreapta: Partidul Poporului Elveţian (SVP) este creditat cu 29%, cu 3,4 puncte procentuale peste scorul din 2019, transmite televiziunea elveţiană SRF, preluată de agenţia Reuters.

Formaţiunea de extremă dreaptă şi-a făcut campanie pe o platformă care propune limitarea populaţiei ţării la 10 milioane; în prezent Elveţia are 8,7 milioane de locuitori.

Electoratul pare să fi ţinut seama în mai mare măsură de imigraţie şi de îngrijorarea privind corectitudinea politică decât de schimbările climatice şi topirea gheţarilor. Institutul de sondare a opiniei publice GFS Bern apreciază că dreapta a primit voturi şi de la cei preocupaţi de încetinirea creşterii economice şi de costul mai ridicat al vieţii.

În favoarea stângii reprezentate de Social Democraţi (SP) par să fie asigurările de sănătate, care devin mai scumpe. Partidul va obţine, conform primelor estimări, 17,2% din voturi, cu 0,4 puncte procentuale peste rezultatul de acum patru ani.

Verzii sunt în scădere cu 4,1 puncte procentuale, la 9,1%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5994 secunde