Ministrul apărării, Yoav Gallant: „Israelul, pregătit să facă faţă oricăror evoluţii cu Iranul”

112
Ministrul apărării, Yoav Gallant: „Israelul, pregătit să facă faţă oricăror evoluţii cu Iranul” - 1-1712562081.jpg

Articole de la același autor

Ministrul apărării israelian, Yoav Gallant, a declarat că ţara sa este pregătită să gestioneze orice fel de scenariu care ar putea apărea în relaţia cu inamicul său declarat, Iranul, în contextul în care Israelul este în alertă pentru eventuale represalii după un presupus atac israelian asupra consulatului iranian din Damasc, soldat cu uciderea unor generali iranieni la 1 aprilie, informează agenţia Reuters.

Gallant a făcut aceste declaraţii după ce a participat la o „evaluare operaţională a situaţiei” cu ofiţeri de rang înalt din armată. „Comunitatea de apărare a încheiat pregătirile de răspuns în cazul evoluţiei oricărui scenariu cu Iranul”, a anunţat biroul său.

Iranul a ameninţat să răspundă unui atac atribuit Israelului asupra consulatului iranian din capitala siriană Damasc în care au fost ucişi şapte membri ai Corpului Gardienilor Revoluţiei. Israelul nu a confirmat că s-ar fi aflat în spatele loviturii.

Şi SUA sunt în alertă maximă şi se pregătesc pentru un posibil atac al Iranului care să vizeze interese israeliene sau americane în regiune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.4467 secunde