Xi Jinping l-a primit la Beijing pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov

771
Xi Jinping l-a primit la Beijing pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov - 1-1712733200.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele chinez Xi Jinping l-a primit, la Beijing, pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în ultima din cele două zile ale vizitei acestuia în ţara asiatică, relatează agenţia oficială de presă chineză Xinhua.

Menţionând că, anul acesta, se împlinesc 75 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între China şi Rusia, Xi a spus că cele două ţări au pornit pe o nouă cale a coexistenţei armonioase şi a cooperării reciproc avantajoase, ceea ce a adus beneficii ambelor state şi popoarelor lor, contribuind într-un mod constructiv la asigurarea justiţiei internaţionale.

„Preşedintele Putin şi cu mine am convenit să continuăm să menţinem schimburi strânse pentru a asigura o dezvoltare armonioasă şi constantă a relaţiilor între China şi Rusia. Cele două părţi ar trebui să profite de oportunitatea de a celebra cea de-a 75-a aniversare a stabilirii legăturilor diplomatice şi de Anii Culturii Chinei şi Rusiei pentru a pune pe deplin în aplicare consensul important la care am ajuns eu şi preşedintele Putin”, a spus el.

„China sprijină poporul rus să urmeze o cale de dezvoltare care să se potrivească condiţiilor sale naţionale şi sprijină Rusia în combaterea terorismului şi în menţinerea securităţii şi stabilităţii sociale”, a subliniat Xi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6373 secunde