Preşedintele Xi Jinping: „Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat”

95
Preşedintele Xi Jinping: „Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat” - 1-1711613077.jpg

Articole de la același autor

Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit, la Beijing, pe premierul olandez Mark Rutte pentru convorbiri privind în special industria semiconductorilor, relatează agenţia AFP.

„Şi poporul chinez are drepturi legitime la dezvoltare şi nicio forţă nu poate opri ritmul progresului ştiinţific şi tehnologic al Chinei”, a afirmat Xi Jinping. „China va continua să urmeze o abordare câştig-câştig şi deschisă mai larg către lumea exterioară la un nivel ridicat”, a adăugat liderul chinez, asigurând că „deschiderea şi cooperarea sunt singura opţiune”.

La rândul său, Mark Rutte a indicat în cadrul unei conferinţe de presă că nu poate dezvălui detaliile discuţiilor despre semiconductori.

„Ceea ce vă pot spune legat de sectorul nostru de semiconductori şi de companii ca ASML (n.r. - companie din Ţările de Jos care este un important furnizor de echipamente pentru producătorii de cipuri) este că atunci când trebuie să luăm măsuri ele nu vizează niciodată o ţară anume”, a spus Rutte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4987 secunde