China acuză SUA că a dat ”undă verde continuării măcelului” din Fâșia Gaza. ”Crește riscul unui război mai amplu”

2144
China acuză SUA că a dat ”undă verde continuării măcelului” din Fâșia Gaza. ”Crește riscul unui război mai amplu” - fgtw11-1708499626.png

Articole de la același autor

China critică dur SUA pentru că s-a folosit de dreptul de veto la o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU care cerea o încetare imediată a focului în Fâșia Gaza.



Beijingul a transmis că această decizie a trimis un "mesaj greșit" și a dat efectiv "undă verde continuării măcelului".

Casa Albă a precizat că rezoluția propusă de Algeria ar "periclita" discuțiile pentru a pune capăt războiului.

SUA a propus propria rezoluție de încetare temporară a focului, și a avertizat, de asemenea, Israelul să nu invadeze orașul Rafah.

Decizia SUA de a bloca rezoluția algeriană a fost condamnată pe scară largă, în timp ce luptele continuau în Gaza. Rezoluția a fost susținută de 13 dintre cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU, Marea Britanie abținându-se.

Ca răspuns la veto, ambasadorul Chinei la ONU, Zhang Jun, a declarat că afirmația potrivit căreia moțiunea ar interfera cu negocierile diplomatice în curs de desfășurare este "total nesustenabilă".

"Având în vedere situația de pe teren, evitarea pasivă continuă a unei încetări imediate a focului nu este cu nimic diferită de a da undă verde continuării măcelului", a declarat el, potrivit BBC News.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7152 secunde