MAE rus: Greu de crezut că Statul Islamic ar fi putut lansa atacul asupra sălii de concerte

200
MAE rus: Greu de crezut că Statul Islamic ar fi putut lansa atacul asupra sălii de concerte - 1-1711612649.jpg

Articole de la același autor

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că este extrem de greu de crezut că Statul Islamic (SI) ar fi avut capacitatea de a lansa un atac asupra unei săli de concerte din Moscova, vinerea trecută, în care au fost ucise cel puţin 140 de persoane, informează agenţia Reuters.

Într-un briefing cu reporterii, Maria Zaharova a repetat ceea ce Moscova a susţinut, dar încă nu a oferit dovezi, că Ucraina s-a aflat în spatele atacului asupra sălii de concerte Crocus City Hall, cel mai devastator suferit de Rusia în ultimii 20 de ani.

SI a revendicat responsabilitatea pentru masacru, iar oficiali americani spun că au informaţii ce arată că a fost comis de filiala afgană a reţelei, Statul Islamic Khorasan. Ucraina a negat repetat că are vreo legătură cu atacul.

Dar Zaharova a declarat că Occidentul s-a grăbit să atribuie responsabilitatea Statului Islamic, cunoscut şi sub numele de ISIS, ca o modalitate de a îndepărta vina de pe Ucraina şi guvernele occidentale care o susţin.

„Pentru a alunga suspiciunile faţă de Occidentul colectiv, ei aveau nevoie urgent să vină cu ceva, aşa că au recurs la ISIS, au scos un as din mânecă şi, literalmente, la câteva ore după atacul terorist, media anglo-saxone au început să răspândească tocmai aceste versiuni”, a spus ea.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că atacul a fost efectuat de militanţi islamişti, dar a sugerat că este în beneficiul Ucrainei, iar Kievul ar fi putut juca un rol. El a mai declarat că cineva din partea ucraineană a pregătit o „fereastră” pentru ca bărbaţii înarmaţi să evadeze peste graniţă înainte de a fi capturaţi în vestul Rusiei, vineri noapte.

Cu toate acestea, marţi, liderul belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat că bărbaţii înarmaţi au încercat iniţial să treacă în ţara sa înainte de a se îndrepta spre Ucraina, odată ce şi-au dat seama că punctele de trecere în Belarus au fost sigilate.

Directorul agenţiei de securitate FSB a Rusiei a spus că el crede că Ucraina, împreună cu Statele Unite şi Marea Britanie, au fost implicate în atacul de la Moscova. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3445 secunde