Kremlin: Orice summit global pentru pacea în Ucraina care exclude Rusia va eşua

104
Kremlin: Orice summit global pentru pacea în Ucraina care exclude Rusia va eşua - 1-1711441601.jpg

Articole de la același autor

Orice summit global pentru pacea în Ucraina care exclude Rusia este pur şi simplu absurd şi va eşua, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu publicat acordat publicaţiei „Argumentî i Faktî”, citat de agenţia Reuters. Peskov a mai afirmat că Rusia continuă războiul din Ucraina pentru a se apăra de Occident.

„Poate fi rezolvată problema ucraineană fără participarea Rusiei? Răspunsul este clar - nu se poate”, a spus Peskov. „Pentru că Ucraina a devenit un instrument în mâinile Occidentului colectiv cu al cărui ajutor intenţionează, aşa li se pare, să crească presiunea asupra Rusiei, să o îngrădească şi să-i blocheze dezvoltarea. Iar dacă reuşesc, să o nimicească”, a adăugat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la un summit internaţional de pace, iar Elveţia a indicat recent că va găzdui o astfel de reuniune, ale cărei dată şi detalii se află încă în discuţie.

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat deja ca nefuncţional un plan de pace ucrainean care a cerut retragerea trupelor ruse şi revenirea la graniţele Ucrainei din 1991, incluzând Crimeea, ocupată şi anexată de Rusia în 2014.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3418 secunde