Vladimir Putin a salutat anexarea de teritorii ucrainene celebrând realegerea sa ca preşedinte

492
Vladimir Putin a salutat anexarea de teritorii ucrainene celebrând realegerea sa ca preşedinte - 1-1710842062.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat „întoarcerea la patrie” a teritoriilor ucrainene ocupate de Moscova, aclamat de o mulţime adunată în Piaţa Roşie după realegerea sa zdrobitoare la un scrutin prezidenţial fără opoziţie, relatează agenţia AFP.

Putin, care se află la putere de aproape un sfert de secol, a câştigat 87,28% din voturi în alegeri, care s-au desfăşurat de vineri până duminică, inclusiv în regiunile din Ucraina a căror anexare a fost revendicată de Rusia.

Rezultatul a fost descris ca fiind excepţional de Kremlin şi denunţat ca fără legătură cu realitatea de către opoziţia aflată în exil.

Preşedintele în vârstă de 71 de ani a apărut, luni seară, în Piaţa Roşie, unde avea loc un concert pentru a sărbători zece ani de la anexarea peninsulei Crimeea, primul act al conflictului dintre Rusia şi Ucraina.

Însoţit pe scenă de cei trei adversari ai săi în alegerile prezidenţiale, Putin a dat asigurări că ţara sa va merge „înainte, mână în mână” cu teritoriile cucerite de la Ucraina.

„Întoarcerea la patrie s-a dovedit a fi mai dificilă, mai tragică, dar am realizat-o, şi acesta este un mare eveniment în istoria statului nostru”, a spus Putin într-un scurt discurs înainte de a cânta imnul rus la unison cu mulţimea adunată lângă zidurile Kremlinului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2737 secunde