Uniunea Europeană, consternată de atacul de la sala de concerte de la periferia Moscovei

99
Uniunea Europeană, consternată de atacul de la sala de concerte de la periferia Moscovei - 1-1711274566.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană şi-a exprimat consternarea faţă de atacul armat comis în cursul serii de vineri la o sală de concerte de la periferia Moscovei, care s-a soldat cu cel puţin 140 de morţi şi peste 100 de răniţi, şi a condamnat orice atac împotriva civililor, transmite agenţia EFE.

„UE este tulburată şi consternată de relatările despre atacul terorist de la Crocus City Hall din Moscova”, a transmis purtătorul de cuvânt al Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), Peter Stano. „Clubul comunitar condamnă orice atac împotriva civililor. Gândurile noastre se îndreaptă către toţi cetăţenii ruşi afectaţi de atac”, a adăugat oficialul european.

La rândul său, Ambasada SUA la Moscova s-a declarat şocată de atacul armat de lângă Moscova şi a transmis condoleanţe poporului rus. Totodată, într-un comunicat, ambasada i-a sfătuit pe cetăţenii americani să evite zona în care a avut loc atacul.

MAE francez a transmis că gândurile sale sunt alături de victimele atacului din Moscova şi alături de poporul rus. Totodată, Parisul a denunţat „acte odioase” şi şi-a exprimat dorinţa să se facă lumină în legătură cu acest atac.

XXX

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a condamnat un „act odios” şi „terorismul sub toate formele sale”, la o zi după atacul de periferia Moscovei.

„Transmitem cele mai profunde condoleanţe familiilor şi celor dragi ai celor ucişi şi tuturor celor afectaţi de această crimă odioasă. Condamnăm terorismul sub toate formele sale şi ne exprimăm solidaritatea cu poporul rus care deplânge pierderile umane în urma acestui eveniment atroce”, a declarat Blinken, potrivit unui comunicat difuzat de Departamentul de Stat.

Peste 143 de persoane au fost ucise şi 115 rănite în atacul armat urmat de un incendiu uriaş la o sală de concerte de la periferia Moscovei, atacul fiind revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic. Bărbaţi neidentificaţi purtând haine de camuflaj au luat cu asalt sala de concerte Crocus City Hall cu puţin timp înainte de începerea unui concert în suburbia Krasnogorsk a Moscovei şi au deschis focul asupra mulţimii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6496 secunde