Maidanul din Chișinău continuă. Președintele Timofti se apără

95
Maidanul din Chișinău continuă. Președintele Timofti se apără - 646x404-1441885691.jpg

Articole recomandate

Confruntat cu cererea de demisie a protestatarilor, șeful statului, Nicolae Timofi, a desecretizat mai multe documente care arată că și-a făcut datoria în prevenirea jafurilor din sistemul bancar.

Se anunță noi mitinguri în weekend. Manifestanții din Chișinău anunță un protest la sfârșitul acestei săptămâni. Premierul Valeriu Streleț a declarat că în cazul unui eșec în negocierile cu FMI valoarea leului moldovenesc se va înjumătăți.

Documentele desecretizate reprezintă decizii ale Consiliului Suprem de Securitate (CSS) condus de președintele Timofti și adresări către foștii premieri ai Republicii Moldova, Iurie Leancă și Chiril Gaburici. CSS atenționa în urmă cu trei ani că au fost înregistrate tentative de preluare ilegală a acțiunilor de la băncile fraudate. Informația relevă faptul că atacurile de tip raider erau realizate cu ajutorul și prin intermediul juudecătorilor. Tot în acest document se atrage o atenție deosebită asupra Băncii de Economii, care a oferit credite substanțiale unor persoane "fără o condiție financiară favorabilă și fără a gaja împrumutul". CSS considera că de aceste ilegalități se făcea vinovată conducerea băncii, directorul de atunci fiind Grigore Gacichevici, care a demisionat în august 2012, scrie adevărul.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1727 secunde