Marea Britanie e încrezătoare că Dacian Cioloș va continua reforma Politicii Agricole Comune

272
"Dacian Cioloș va putea să îmbine vasta sa experiență practică cu extinsa sa rețea de conexiuni și relații pe care le are în întreaga Europă pentru a putea dezvolta și duce mai departe reforma Politicii Agricole Comune", a declarat ambasadorul britanic la București, Robin Barnett.
"Marea Britanie a primit cu bucurie desemnarea lui Dacian Cioloș drept comisar pentru Agricultură. Cât a fost ministru pe acest domeniu am colaborat foarte bine și cred că vom putea colabora foarte bine și din perspectiva noului său rol", a evidențiat ieri ambasadorul Marii Britanii în România.
Declarațiile diplomatului britanic intervin în condițiile în care Marea Britanie și Franța, care este principala beneficiară a Politicii Agricole Comune (PAC), au poziții diferite în privința mai multor aspecte ale reformelor din acest domeniu, mai ales în ceea ce privește subvențiile pentru agricultori, considerate exagerate de Londra. În acest moment, bugetul PAC absoarbe aproximativ 47% din bugetul total al UE, care se ridica la 116 miliarde de euro în 2008.
"Dacă Dacian Cioloș va fi confirmat - și nu există niciun motiv pentru care să nu se întâmple acest lucru, având în vedere experiența sa în domeniul agriculturii - atunci el nu va reprezenta în Comisia Europeană poziția națională a României pe acest domeniu. Dar, dacă analizăm poziția pe care Marea Britanie o susține privind reforma PAC, atunci aceasta este în concordanță cu nevoile stringente ale României, cum ar fi o dezvoltare rurală rapidă", a explicat Barnett.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.691 secunde