Băsescu a fost felicitat de Merkel și Berlusconi pentru obținerea unui nou mandat de președinte

3314
Președintele Traian Băsescu a fost prezent ieri la Bonn la lucrările Congresul Statutar al PPE, ocazie cu care a fost feli-citat pentru obținerea unui nou mandat de cancelarul german Angela Merkel, de premierul italian Silvio Berlusconi și șefii guvernelor Olandei, Poloniei și Luxemburgului.
Președintele Traian Băsescu a declarat ieri, la Bonn, într-un discurs pe care l-a susținut la lucrările Congresului PPE, că salută deschiderea acestui for pentru operaționalizarea Parteneriatului Estic și politicii de vecinătate la Marea Neagră, dar și deschiderea pentru a sprijini apropierea Balcanilor de Vest de UE.
Traian Băsescu și-a exprimat convingerea că liderii populari vor continua să acorde atenția cuvenită proceselor de reformă în zona Mării Negre și să susțină implicarea Uniunii Europene în proiectele destinate extinderii "spațiului democrației și prosperității". De asemenea, președintele României a remarcat deschiderea popularilor europeni pentru apropierea Balcanilor de Vest de UE, prin decizia de liberalizare a regimului de vize pentru cetățenii sârbi, macedoneni și muntenegreni, începând cu ianuarie 2010. "Sunt convins că acest drum trebuie continuat și în privința Republicii Moldova", a remarcat Băsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6166 secunde