Institutul Național de Expertize Criminalistice s-a pronunțat:

Filmul în care Traian Băsescu ar lovi un copil este un trucaj

2367
Filmul în care Traian Băsescu ar lovi un copil este un trucaj - 405e0946bce7823f0d02492547b02fe8.jpg
Institutul Național de Expertize Criminalistice (INEC) a trimis, ieri, Administrației Prezidențiale, avizul de specialitate solicitat cu privire la autenticitatea filmului în care președintele Traian Băsescu ar lovi un copil, făcut public de presă.
INEC a primit, luni, 30 noiembrie, din partea Administrației Prezidențiale, o solicitare a președintelui României, Traian Băsescu, pentru emiterea unui aviz de specialitate prin care să se stabilească dacă imaginile din campania electorală din toamna anului 2004, de la Ploiești, difuzate de ziarul "Gardianul" și preluate de posturile TV, conțin urme de intervenție tehnică în sensul modificării integrității.
Traian Băsescu a prezentat, ieri seară, concluziile avizului nr. 181 al INEC:
"Înregistrarea contestată conține elemente de editare computerizată în sensul alterării integrității, nu este autentică și nici nu reprezintă o copie realizată cu acuratețe a unei înregistrări autentice".

"Să-ți fie rușine, Dinu Patriciu!"
Șeful statului a mai arătat că "unii încearcă să câștige alegerile prin realizarea unor falsuri și prin minciună". În afara concluziilor prezentate, el mai a adăugat, în final, cu vocea tremurându-i, una personală: "Să îți fie rușine, Dinu Patriciu!".
De asemenea, Traian Băsescu a precizat că avizul de specialitate va fi folosit și în procesul intentat lui Dinu Patriciu. Președintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe omul de afaceri Dinu Patriciu, chemând în instanță și Best Media, societatea care editează ziarul "Gardianul". Acțiunea a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, primul termen acordat fiind 21 aprilie 2010.
În acțiunea depusă la Judecătoria Sectorului 1, Traian Băsescu solicită ca Patriciu și firma Best Media să fie obligați la despăgubiri în valoare de 1 leu, ca urmare a vătămării imaginii sale prin difuzarea imaginilor în care ar lovi un copil.
De asemenea, Băsescu cere ca decizia instanței să fie publicată în două ziare centrale, precum și obligarea părților la plata cheltuielilor de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3267 secunde