Candidatul PD-L la prezidențiale a câștigat primul tur în fiefurile pesediste din județul Constanța

2334
Candidatul PD-L la prezidențiale a câștigat primul tur în fiefurile pesediste din județul Constanța - 7bb8ddc278c3cb9182204c6d92d0b370.jpg
Organizația Județeană a PD-L Constanța a dat, ieri, publicității, o centralizare parțială a numărătorii paralele a peste 95% din voturile exprimate duminică, 22 noiembrie, în contextul alegerilor pentru președintele României. Democrat-liberalii precizează, încă de la început, că există posibilitatea ca între rezultatele centralizate de ei și cele finale comu-nicate de Biroul Electoral Județean (BEJ) Constanța să existe unele diferențe.
Dintre localitățile constănțene în care Traian Băsescu, aspirantul susținut de PD-L pentru un al doilea mandat de președinte, a obținut cele mai bune rezultate, amintim: comuna constănțeană Albești, unde actualul șef al statului a fost votat, potrivit datelor furnizate de PD-L Constanța, de 51,9% din alegători (în vreme ce Mircea Geoană a obținut doar 27,8%), comuna Costinești - cu 50%, comuna Ghindărești - 43,4% și comuna Limanu, acolo unde, deși primarul este liberal, Băsescu a fost votat de 48,1% dintre cetățenii cu drept de vot, în vreme ce candidatul PNL la mandatul de președinte, Crin Antonescu, de doar 19,2% dintre ei.
În orașul Eforie, localitate al cărei primar este social-democratul Ovidiu Brăiloiu, Traian Băsescu a obținut 46,6% dintre voturile valabil exprimate, în vreme ce social-democratul Mircea Geoană doar 26,9%. Cazuri asemănătoare s-au înregistrat în comuna Agigea, condusă de pesedistul Cristian Cîrjaliu, Băsescu obținând aici 47,1%, în timp ce Geoană aproximativ jumătate din scorul acestuia, mai exact 24,1%, precum și în orașul Cernavodă, al cărui primar este tot PSD (n.r. - Mariana Mircea), dar în care Băsescu l-a devansat pe Geoană cu șapte procente.
În municipiul Mangalia, condus de pesedistul Claudiu Tusac, Băsescu a fost votat de 43,3% din electorat, în timp ce Geoană de 24,2%. Băsescu l-a devansat pe candidatul PSD la președinție și contracandidatul său în turul doi al alegerilor și în localitatea Mihail Kogălniceanu, administrație publică locală condusă tot de un social-democrat: concret, el a fost votat de 40,1% dintre cetățeni, Geoană de 33,8%.
Conform aceleiași centralizări date publicității de Organizația Județeană a PD-L Constanța, Băsescu a obținut cel mai bun scor în localitățile 23 August (55,1%) și Valu lui Traian (55,4%).
În ceea ce-l privește pe Crin Antonescu, menționăm aici situația înregistrată în comuna constănțeană Mihai Viteazu, acolo unde primarul li-beral Gheorghe Grameni pare a fi unul dintre puținii care a făcut o campanie reușită candidatului PNL la prezidențiale. Antonescu a fost votat aici de 53,7% dintre electori, scorul fiind cu câteva zeci peste altele obținute în județ, în localități conduse de liberali, de același Crin Antonescu.
Referitor la cele zece colegii parlamentare în care este împărțit județul Constanța, situația se prezintă astfel: Traian Băsescu a înregistrat cel mai bun scor în Colegiul 5 (44,8%), coordonat de deputatul Zanfir Iorguș, urmând apoi, în ordine descrescătoare, Colegiul 7 (41%), coordonat de primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi, Colegiul 9 (39,2%), de care s-a ocupat senatorul Mircea Banias și Colegiul 10 (39%), coordonat de deputatul Maria Stavrositu.
Pe locul cinci în ce privește rezultatele parțiale centralizate de PD-L Constanța se află Colegiul 4 (38,3%), de care a răspuns deputatul Constantin Chirilă, iar pe poziția șase Colegiul 6 (38%), coordonat de Gigi Chiru. Traian Băsescu a obținut un scor de 36,5% în Colegiul 8, coordonat de Vicențius Petrescu, acesta fiind, în ordinea rezultatelor, al șaptelea colegiu. Colegiul 1, coordonat de Ionel Manafu, se află pe locul 8, Băsescu fiind preferat aici de 33% din electorat, iar pe locul 9 se regăsește Colegiul 3, de care se pare că a răspuns Gheorghiță Corbu (31,6%). Pe ultimul loc se situează Colegiul 2, coordonat de Senol Zevri, Traian Băsescu fiind votat aici de doar 29,3% dintre alegători.
Nu în ultimul rând, în municipiul Constanța, Băsescu a fost preferat, așa cum reiese din aceeași centralizare, de 37,7% dintre alegători, în timp ce Geoană de 31,3%, iar în județ, primul dintre ei, de 36,9% din electoral, al doilea, de 33,4%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3967 secunde