Campania electorală pentru prezidențiale intră pe ultima sută de metri

1932
Campania electorală pentru prezidențiale intră pe ultima sută de metri - 35e6f4aed98ef0d4a84d1c735d8a6877.jpg

Articole de la același autor

Candidații pentru fotoliul de șef al statului au intrat, ieri, pe ultima sută de metri a campaniei pentru alegerile prezidențiale din 22 noiembrie. În acest sens, liderii partidelor politice de la malul mării explică faptul că, deși actuala campanie, cu toate scandalurile și mizeriile pe care le-a presupus, nu a fost de natură să îi surprindă prea mult, în aceste ultime zile se așteaptă ca lupta să se intensifice, iar fair-play-ul, a cărui prezență s-a făcut extrem de rar simțită, să dispară complet.

Efectul de bumerang
Senatorul Mircea Banias, liderul PD-L Constanța, a declarat că ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă a campaniei sunt "chestii penibile", dar că se așteaptă ca ele să ia amploare îndeosebi în aceste ultime zile de dinaintea primului tur de scrutin. La nivel local, liderul democrat-liberalilor constănțeni a explicat că, în opinia lui, modul în care PSD+PC Constanța duce o campanie împotriva candidatului PD-L la prezidențiale, Traian Băsescu, "este o chestie murdară care, însă, se va întoarce împotriva celor care o duc". "Nu mă surprinde, dar din reacțiile oamenilor am constatat că aspectul ăsta se va întoarce împotriva lor", a explicat senatorul pedelist.
Cât despre acțiunile pe care PD-L Constanța mizează cel mai mult în ultimele zile de campanie, Mircea Banias a declarat că ele constau în discuții cu oamenii, activități door to door, atât în municipiul Constanța, cât și în județ. Cea mai recentă astfel de inițiativă a avut loc ieri, atunci când, potrivit explicațiilor sale, senatorul s-a deplasat în comuna constănțeană Ghindărești alături de deputatul Constantin Chirilă pentru a discuta cu repre-entanții comunității rușilor lipoveni. Aceștia din urmă îl susțin, a explicat Banias, pe candidatul PD-L, Traian Băsescu, în cursa pentru Cotroceni.
Alături de democrat-liberalii de la malul mării fac campanie și țărăniștii constănțeni și tot pentru Traian Băsescu. Ei se implică, așa cum reiese din declarațiile liderului județean al PNȚCD, Tudorel Chesoi, în toate acțiunile din județ și din teritoriu. Acesta din urmă a declarat că, în opinia sa, "lupta pentru fotoliul de președinte se va ascuți, iar aici mai avem de învățat de la statele occidentale, acolo unde campaniile se duc cu zâmbetul pe buze, nu ca la noi".

O campanie încinsă, un punct fierbinte
Dezamăgit de o campanie electorală în care afișele candidatului Crin Antonescu au fost fie rupte, fie dezlipite, fie vopsite, liderul PNL Constanța, deputatul George Dragomir, admite că "este o campanie încinsă, în care s-a ajuns la un punct fierbinte", dar că, pe de altă parte, "era de așteptat". "Îmi pare rău că s-a ajuns aici", a adăugat, imediat, deputatul liberal. George Dragomir a criticat modul josnic al celor care înțeleg să facă astfel de campanii electorale, prin practici care reprezintă, în realitate, metode de anti campanie între candidați.
În ceea ce privește ultima săptă-mână de dinaintea alegerilor din 22 noiembrie, președintele PNL Constanța a explicat că liberalii nu vor susține evenimente ieșite din comun și că vor derula, în continuare, aceleași acțiuni care constau în discuții cu oamenii, respectiv în distribuirea de scrisori și pliante în rândul alegătorilor constănțeni.
Dragomir s-a referit, totuși, la vizitele unor liberali de la centru care vor avea loc săptămâna aceasta în funcție de programul lor, fiind vorba de Eugen Nico-lăescu, Theodor Meleșcanu și Varujan Vosganian.

PRM Constanța mizează pe… criza economică
Un caz deosebit îl reprezintă cel al președintelui PRM Constanța, Mircea Stoian, care a declarat că, deși "nimeni nu bagă în seamă, deocamdată, Partidul România Mare", primul tur al alegerilor "va aduce surprize". Stoian s-a referit aici la faptul că aspirantul PRM la mandatul de președinte va obține, cu siguranță, un procent mai bun decât cel pe care îl înregistrează acum în sondaje. Întrebat, însă, pe ce anume se bazează atunci când speră acest lucru și, mai ales, pe ce vor miza cel mai mult peremiștii constănțeni în ultimele zile ale campaniei, Stoian a indicat criza economică care "îi va scoate pe oameni la vot. Criza va veni aici în favoarea noastră", a precizat el.
Nu în ultimul rând, Stoian a adăugat că PRM Constanța nu organizează spectacole, "și nici nu dă zahar și făină".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5616 secunde