În pragul lansării lui Geoană la malul mării,

PD-L Constanța îi acuză pe pesediști de "anunțarea anticipată a mitei electorale"

2266
PD-L Constanța îi acuză pe pesediști de
Organizația PD-L Constanța critică, prin intermediul unui comunicat de presă, modul în care candidatul PSD la președinție, în persoana lui Mircea Geoană, a ales să-și deruleze campania electorală alături de pesediștii constănțeni invitând electoratul, la finalul acestei săptămâni, la un eveniment la care "sfârâie grătarele". Este vorba, concret, de invitațiile lansate de social-democrații de la malul mării în mediul on line pentru un concert care va avea loc sâmbătă după amiază în Piața CET, context în care va fi prezent și candidatul PSD la mandatul de președinte.
"Partidul Democrat Liberal este extrem de familiarizat cu tehnicile PSD de manipulare, influențare și fraudare a votului popular prin tentativă de mită, mită electorală și nu numai", se arată în comunicatul dat publicității de PD-L Constanța. Totodată, pedeliștii susțin că nu sunt surprinși de "faptul că Mircea Geoană are ca program singular de campanie electorală adaptarea și implementarea sintagmei «un mic=un vot»".
Legat de invitația adresată constănțenilor pentru lansarea de sâmbătă, eveniment "girat" atât de Mircea Geoană, cât și de primarul Constanței, pesedistul Radu Mazăre, democrat-liberalii contestă ceea ce ei numesc "anunțarea publică, în mod anticipat, a mitei electorale". Considerând că demersul reprezintă un act de "încălcare premeditată a legii", reprezentanții PD-L Constanța anunță, prin intermediul aceluiași comunicat, că partidul "va sesiza organele abilitate ale statului pentru a preveni și pedepsi orice tentativă și gest concret de mită electorală".
În conformitate cu explicațiile vicepreședintelui PD-L Constanța, consilierul județean Adrian Gheorghiță, pedeliștii vor depune, în cursul zilei de azi, o sesizare la Biroul Electoral Constanța (BEJ) referitoare la textul prezent în invitația social-democraților, anume "Sfârâie grătarele! Să înceapă petrecerea!".
Legat de această situație, prima reacție a liderului PD-L Constanța, senatorul Mircea Banias a fost: "Nu-mi doresc să ajung să trăiesc vreodată în țara prostănacului, cu sfârâituri și cu miresme". Din punctul său de vedere, campania electorală a luat o turnură pe care nu și-o dorea, devenind "o campanie murdară". Președintele Organizației Județene PD-L a precizat, de asemenea, că este de părere că mesajul inscripționat pe invitațiile PSD este "o tentativă de mită electorală".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4352 secunde