Ministerul de Externe a publicat ieri lista celor 294 de secții de votare

980
Ministerul Afacerilor Externe a publicat ieri lista cu cele 294 de secții unde pot vota cetățenii români din străinătate la alegerile prezidențiale și referendumul din 22 noiembrie.
În lista inițială a secțiilor de vot au fost realizate unele modificări, pe baza solicitărilor de ultimă oră ale comunității sau din cauza unor condiții care nu permit organizarea unor secții, anunță MAE într-un comunicat.
Astfel, va fi organizată o nouă secție de votare la Auckland - unde comunitatea românească este mai numeroasă - având în vedere numeroase solicitări ale românilor din Noua Zeelandă. De asemenea, se organizează o a doua secție de votare la Budapesta, care urmează să funcționeze în sediul Institutului Cultural Român, având în vedere interesul manifestat de mai mulți cetățeni români rezidenți sau aflați temporar în Ungaria.
În Pakistan, MAE a decis să renunțe la secția din Lahore, din cauza deteriorării situației securității. A fost menținută, însă, secția de vot de la Islamabad.
Pentru respectarea legii, s-a renunțat la constituirea secției de votare la bordul Fregatei "Regina Maria", având în vedere faptul că aceasta se află în misiune pe mare fără a avea posibilitatea acostării, a retragerii într-un port la data de referință a scrutinelor, ceea ce ar împiedica derularea procedurilor legale pentru desfășurarea scrutinului, potrivit Ministerului.
Lista adreselor celor 294 de secții este postată în cadrul secțiunii speciale dedicate alegerilor prezidențiale și referendumului de pe site-ul MAE, http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=40633 , precum și pe site-urile misiunilor diplomatice ale României. Adresele vor fi mediatizate atât de către Centrala MAE, inclusiv prin intermediul partenerilor săi în campania de informare și mai ales la nivel local, prin intermediul misiunilor diplomatice, care au primit instrucțiuni în acest sens și care derulează deja această informare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3591 secunde