Traian Băsescu:

"O alianță între PSD și Crin Antonescu riscă să ducă România cu 20 de ani înapoi"

2972
La o zi de la primul tur de scrutin pentru prezidențiale și după ce a lansat un semnal de colaborare către PNL, președintele Traian Băsescu le-a mulțumit aseară românilor care au votat la referendum și a comentat totodată declarația de ieri a liderului liberal Crin Antonescu, fostul candidat liberal anunțând că nu îl va susține pe actualul șef al statului în turul
doi.
Președintele Traian Băsescu a mulțumit aseară "milioanelor de români care s-au prezentat la referendum și au stabilit reforma fundamentală a Parlamentului prin trecerea la un Parlament unicameral și prin reducerea numărului de parlamentari la maximum 300". Actualul șef al statului a subliniat că, votând în favoarea referendumului, românii au indicat calea pe care vor să o urmeze România. "Românii susțin renunțarea la salariile celor privilegiați, românii susțin reforma statutului în toate aspectele ei. 20 de ani România a fost condusă de o clasă politică ce s-a consolidat tot mai mult (...) care a pus pe primul plan interesele grupurilor pe care le reprezenta din sfera economică.
Ieri (n.r. - duminică), clasa politică a fost obligată să ia notă de semnalul transmis de români", a afirmat Traian Băsescu.
Votul românilor, catalogat drept unul "istoric" în favoarea referendumului, a fost totodată semnalul dat de popor clasei politice care trebuie reformată. "Personal, îi înțeleg foarte bine, pentru că la fel gândesc și eu.
Încercarea mea de a convinge clasa politică să se autoreformeze (...) a fost o greșeală, a fost un eșec, pentru că a fost greșit să cred că această clasă politică (...) va găsi resurse să se reformeze singură. Această clasă politică a refuzat în ultimii cinci ani orice angajament legat de propria reformare", a adăugat președintele în intervenția televizată de aseară.

Mogulii și moscovitul Geoană
Traian Băsescu a vorbit aseară și despre schimbarea de atitudine a fostului candidat liberal Crin Antonescu față de candidatul PSD, Mircea Geoană.
"Speriat de reușita referendumului, a găsit un singur loc de refugiu, în brațele PSD, acolo unde în niciun caz nu se dorește o reformă care să ducă la pierderea privilegiilor politicienilor și clienților lor", a fost explicația dată de Traian Băsescu pentru susținerea manifestată, ieri, de Antonescu față de Mircea Geoană.
"Prin decizia de a se azvârli drept în brațele PSD îmi lasă cel puțin două nelămuriri: cum a putut de la ziua de ieri când tuna și fulgera împotriva mogulilor să sară azi dimineață după un somn odihnitor drept în brațele protejatului mogulilor, devenind fără să respire și fără să gândească prea mult aliatul lui Geoană, omul mogulilor, fabricat și prefabricat de moguli?
Acum câteva zile credea imoral, ilegal și incorect ca Geoană să facă vizite de taină la Moscova pentru a obține susținere în campania electorală. Ce l-a făcut ca dintr-o dată să devină mult mai puțin exigent cu mogulii și cu Mircea Geoană decât cu 24 de ore înainte?
Când a fost Antonescu un om cinstit? Azi, când a trecut la fapte, sau când se întreba în campanie nedumerit ce e cu mogulii și cu moscovitul Geoană?", a mai declarat Traian Băsescu.
Șeful statului a vorbit și despre o posibilă alianță între PSD și Crin Antonescu, susținând că ea "riscă să ne ducă cu 20 de ani înapoi la vremurile în care PSD făcea ce voia cu instituțiile statului, când privatiza pentru clientelă orice îl interesa".
"Cred că trebuie să rămânem în continuare parteneri, din acest motiv, într-un proces de reformă extrem de dificil. (…) E extrem de important și vreau să știți că suntem într-un moment crucial, că acest mare început de reformare a statului român - reușita referendumului - trebuie să continue",
și-a încheiat președintele Băsescu declarația de presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3819 secunde