Potrivit reprezentanților UDTTMR,

În turul doi al prezidențialelor, tătarii votează potrivit propriilor convingeri

2588
În turul doi al prezidențialelor, tătarii votează potrivit propriilor convingeri - f683718e899960eccd129a638d64898d.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) recomandă etnicilor săi ca în al doilea tur al alegerilor prezidențiale să voteze în conformitate cu propriile lor convingeri.
Mesajul transmis, ieri, printr-un comunicat de presă semnat de deputatul UDTTMR Aledin Amet, a venit ca urmare a unei informări date publicității de Uniunea Democrată Tătară din România (UDT), potrivit căreia tuturor tătarilor din România li se recomanda să îl sprijine în turul doi al prezidențialelor pe pesedistul Mircea Geoană, postul Realitatea TV făcând din acest de pe urmă mesaj un instrument de manipulare.
"Recomandăm tuturor etnicilor tătari să voteze fiecare după cum consideră, deoarece există simpatizanți ai tuturor partidelor politice și ai tuturor candidaților", se precizează în comunicatul emis de UDTTMR, "singura organizație legitimă având rolul de a promova imaginea etniei tătare", după cum se menționează tot în comunicat.
UDTTMR este, conform declarațiilor deputatului Aledin Amet, o organizație apolitică, fapt pentru care nu agreează ideea de a sugera membrilor săi să voteze în favoarea unuia sau a altuia dintre candidații care se întrec în al doilea tur al prezidențialelor.
Despre mesajul transmis ieri de UDT, deputatul UDTTMR Aledin Amet a declarat: "Astăzi (n.r. ieri), câțiva etnici tătari, în numele unei uniuni-fantomă, așa-zisa Uniune Democrată Tătară din România, fără activitate în folosul comunității noastre, s-au declarat purtători de cuvânt, dezvol-tând, printr-un comunicat de presă, idei politice, pe care, cu siguranță, nu toată lumea le acceptă".
Confuzia creată în rândul populației de etnie tătară a fost accentuată de manipularea marca Realitatea TV care, folosindu-se de imagini de la sediul UDTTMR și de sigla acestei organizații, a relatat punctul de vedere al reprezentantului celeilalte organizații.

Intervievat, dar nedifuzat
Metodele de manipulare și dezinformare ale postului Realitatea TV au mers până acolo unde, deși a fost solicitat un punct de vedere al reprezentantului oficial al UDTTMR, deputatul Aledin Amet - pe care acesta din urmă l-a prezentat fără să ezite - televiziunea a preferat să nu difuzeze materialul, creând astfel toate premisele pentru ca această confuzie iscată să se extindă și să persiste.
În situația menționată, se impunea nu doar o revenire cu privire la faptul că cele două uniuni ale minorității turco-tătare din România sunt entități distincte, cu obiective și viziuni diferite, una dintre ele fiind chiar declarat apolitică, dar și difuzarea materialului ce reprezenta punctul de vedere oficial al UDTTMR și care a fost prezentat reporterilor Realitatea TV de către deputatul Amet.
În plus, potrivit declarațiilor deputatului Amet, și televiziunea locală TV Neptun i-a solicitat un punct de vedere vizavi de susținerea pe care etnicii tătari o acordă sau nu unui candidat anume în al doilea tur însă, asemenea postului Realitatea, TV Neptun nu a mai difuzat declarațiile reprezentantului minorității tătare în Parlament.
Trebuie precizat și faptul că mesajul prin care reprezentanții UDT își îndemnau conaționalii să voteze cu reprezentantul PSD fusese generat, așa cum se menționează tot într-un comunicat de presă, de declarația președintelui Traian Băsescu, potrivit căreia, în urmă cu mai mulți ani, a creștinat un copil musulman.
Referitor la acest aspect, în comunicatul emis de UDTTMR și semnat de deputatul Aledin Amet se menționează: "În altă ordine de idei, se invocă în comunicatul de presă al așa-zisei uniuni, afirmația domnului președinte Traian Băsescu, privind fapta «creștinească» făcută pentru un copil musulman. Considerăm că aceste vorbe nepotrivite nu pot determina luarea unei decizii politice de o asemenea importanță, de către populația musulmană din România. Nu se poate generaliza acest caz particular".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4418 secunde