"Realitatea"… despre cum votează tătarii

641
Realitatea TV a devenit, de multă vreme, un etalon în rândul factorilor de manipulare din România. Ieri, însă, apelând la cele mai josnice metode de dezinformare, a atins apogeul. Din păcate, televiziunea cu pricina s-a folosit de un subiect extrem de sensibil, și anume de una dintre comunitățile etnice din România. Tătarii.
Nu este un secret pentru nimeni că, da, comunitățile etnice sunt un subiect delicat. În România și nu numai. Se duce o politică pro-diversitate și se marșează pe păstrarea și promovarea tradițiilor, se vorbește despre abolirea termenilor de minoritate și majoritate, dar încă mai punem problema discriminării. Nu trebuie să uităm nici de latura religioasă care, de departe, este cea mai sensibilă și care oricând poate genera conflicte între membrii aceleiași comunități. Și, iarăși, nu mai este un secret pentru nimeni că orice comunitate este măcinată de conflicte interne și numai de "imbolduri binevoitoare" din afară nu mai este nevoie în astfel de situații.
Pe lângă Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România, s-a înființat, în preajma alegerilor parlamentare de anul trecut, o nouă uniune care vrea să îi reprezinte pe tătari. Cum era de așteptat, apariția noii organizații a generat, fără doar și poate, pericolul scindării comunității și freamătul intern aferent. Apele s-au liniștit odată cu trecerea alegerilor, numai că alte alegeri, de data aceasta cele prezidențiale, stau ca o sabie deasupra capului comunității.
Ieri, uniunea nou-înființată, dispărută multă vreme din spațiul public, a transmis un comunicat de presă prin care îi îndemna pe tătari să voteze într-un anume fel pe 6 decembrie.
Cum mesajul a fost pe placul politicii Realitatea TV, maeștrii manipulărilor media nu au stat prea mult pe gânduri și au și ales să dea imediat curs apelului la vot…
Numai că, în prezent, singura uniune care este recunoscută oficial la nivel național ca fiind organismul care le reprezintă interesele tătarilor în Parlament (având deputat) și care este finanțată de către Guvernul României este Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR), ai cărei reprezentanți au optat dintotdeauna să lase la latitudinea membrilor săi opțiunile politice. La fel și de această dată. Dar pentru că acest mesaj nu s-a înscris nici pe departe în tiparele Realitatea TV, jurnaliștii cu pretenție de profesioniști și care până mai ieri cereau respect l-au redus la tăcere pe deputatul Aledin Amet, unul dintre reprezentanții UDTTMR. Concret, deși corespondentul Realitatea a mers și a luat și punctul de vedere al parlamentarului, acesta nu a fost difuzat. În ciuda telefoanelor date la redacție prin care cerea să fie difuzat și punctul de vedere al celeilalte părți a comunității, deputatul tătar a rămas cu promisiunea din partea realizatorilor că… va fi contactat! Nu se știe însă când…
Caracterul abject al demersului așa-zis jurnalistic al Realitatea TV a fost accentuat de difuzarea mesajului favorabil politicii postului pe fondul unor imagini cu sediul și sigla UDTTMR, creându-se astfel o confuzie generală în rândul etnicilor tătari, dar și a populației majoritare.
E drept că miza este mult prea mare, iar călcatul peste cadavre a devenit un sport la ordinea zilei. La fel de drept e și că nu îți trebuie prea mult să te gândești că în spatele "întâmplării" de ieri sunt alții, care alimentează din umbră conflictul, dar care nu își asumă sub niciun fel gestionarea lui atunci când lucrurile scapă de sub control.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Obsesia Iohannis
Marţi, 24 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Trădarea lui Crin
Luni, 23 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Liberalii și broasca râioasă
Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : În puii lor
Vineri, 20 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Nu implicați copiii în politică!
Miercuri, 18 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Famiglia de la Constanța
Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Heirupism mimat de polițiști
Pagina a fost generata in 0.5464 secunde