Marea Britanie relaxează regulile de viză pentru a atrage muncitori în construcţii

209
Marea Britanie relaxează regulile de viză pentru a atrage muncitori în construcţii - constructii-1689614376.jpg

Articole de la același autor

Marea Britanie a adăugat luni o serie de meserii în construcţii pe lista celor cu deficit de forţă de muncă, facilitând angajatorilor din acest sector aducerea de personal din străinătate, transmite Reuters.


Zidari, dulgheri, montatori de acoperişuri, tâmplari, zugravi vor beneficia de vize mai ieftine şi de criterii de angajare mai relaxate, conform acestor modificări. Marea Britanie suferă de deficit acut de forţă de muncă în unele sectoare, ceea ce înseamnă că angajatorii sunt doritori să recruteze muncitori din afara ţării.


Prin aceasta, însă, provoacă probleme politice Partidului Conservator al prim-ministrului Rishi Sunak, care promite de un deceniu să reducă migraţia netă.


Într-un comunicat emis luni, Ministerul de Interne afirmă că adăugarea acestor noi meserii “va ajuta la realizarea infrastructurii naţionale cheie şi va stimula creşterea în industriile conexe”.


Comitetul consultativ pentru migraţie, un organism independent, a recomandat în martie ca meseriile din construcţii să fie adăugate pe lista celor cu deficit de forţă de muncă. Lista include deja personal de îngrijire, ingineri constructori, tehnicieni de laborator, plus profesii medicale.


Migraţia netă în Marea Britanie a atins anul trecut cifra record de 606.000 de persoane, au arătat datele publicate în mai, ceea ce a atras noi promisiuni din partea lui Sunak de a reduce sosirile.


Criticii Brexit-ului spun că ieşirea ţării din Uniunea Europeană a exacerbat deficitele de forţă de muncă întrucât cetăţenii UE nu mai pot călători fără viză în Marea Britanie.


Cei care lucrează într-un sector cu deficit de personal pot fi plătiţi cu 80% din salariul obişnuit pentru munca respectivă şi să se califice totuşi pentru viză, se menţionează în comunicatul guvernului. Solicitanţii au nevoie de o ofertă de muncă din partea unui angajator şi să corespundă cerinţelor de cunoaştere a limbii engleze.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5947 secunde