Mario Monti a condamnat atentatul cu bombă de la Brindisi

235
Mario Monti a condamnat atentatul cu bombă de la Brindisi - italia2-1337520388.jpg
Premierul italian Mario Monti a condamnat, sâmbătă, cu fermitate, atentatul cu bombă comis într-un liceu din Brindisi (sudul Italiei), care, potrivit unui bilanț provizoriu, s-a sol-dat cu un mort, o adolescentă în vârstă de 16 ani, și alți cinci elevi răniți.

Adresându-se participanților la summitul G8 de la Camp David (Maryland, în estul Statelor Unite), Monti a calificat detonarea unui dispozitiv exploziv, care s-a produs sâmbătă dimineața, la ora sosirii elevilor în incinta Liceului profesional "Francesca Morvillo Falcone", drept un act "tragic", "criminal" și "fără precedent".

Șeful Guvernului a prezentat cele mai profunde condoleanțe familiilor victimelor acestui atac care a șocat Italia și ale cărui motive rămân, în con-tinuare, neexplicate, în timp ce pista unei acțiuni mafiote, evocată inițial cu insistență, este pusă la îndoială.

Dispozitivul, de fabricație artizanală, care a explodat către ora locală 7.45 (8.45, ora României), era fabricat din trei butelii de gaz legate între ele și a fost depus la un perete din acest liceu cu aproximativ 600 de elevi, formați în meserii din domeniul modei și turismului, frecventat mai ales de către fete.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Aprilie 2012
Stire din Actual : Protest în tăcere, la Roma
Pagina a fost generata in 0.3827 secunde