Masacru în timpul violențelor de duminică în Siria

258
Masacru în timpul violențelor de duminică în Siria - oameniucisisiria-1333374629.jpg
Cel puțin 40 de persoane au fost ucise duminică în Siria, între care 15 membri ai forțelor guvernamentale, în lupte violente și în atacuri ale rebelilor în toată țara, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO).
Acest bilanț a fost anunțat în timp ce reprezentanții a peste 70 de țări erau reuniți la Istanbul pentru a spori presiunea asupra regimului sirian în vederea implementării planului de ieșire din criză al emisarului internațional Kofi Annan.
Cinci rebeli, patru militari și un civil au fost uciși în lupte violente din orașul Qurriye, din provincia Deir Ezzor (est), potrivit OSDO.
Alți patru soldați au murit într-un atac comis de un grup de dezertori asupra unui convoi militar, duminică dimineață, în regiunea Jisr al-Shughur (provincia Idleb, nord-vest), în apropiere de frontiera turcă, a adăugat ONG-ul.
În aceeași provincie, o femeie a fost ucisă de un lunetist în regiunea Maaret al-Nooman, iar lupte au izbucnit în apropiere de orașul Saraqeb între rebeli și armată, care efectua percheziții.
De asemenea, patru soldați au murit în confruntări violente din apropierea orașului Jassem, în provincia Deraa (sud). Trei soldați care au dezertat în cursul acestor lupte au fost prinși și uciși de un ofițer, potrivit OSDO.
În estul acestei provincii, la Um al-Mayazen, doi civili au fost uciși de forțele de securitate și trei membri ai serviciilor de securitate au murit într-un atac rebel asupra vehiculelor lor, la Sehm el-Joulane.
La Homs (centru), doi civili au fost uciși într-un bombardament asupra cartierelor din centrul vechi și un altul cu focuri de armă. Alți cinci civili au fost uciși de obuze în alte cartiere.
Un tânăr a fost ucis de tiruri de armă în cartierul Rukneddin, din nordul Damascului, în timpul unor percheziții.
În apropierea capitalei, un tânăr a murit într-o ambuscadă a forțelor de securitate din orașul Dmeir, unde alte patru persoane au fost arestate, potrivit OSDO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3776 secunde