Mazăre, iritat că "iarba se păstrează, nu se fumează"

1064

Articole de la același autor

"Iarba se păstrează, nu se fu-mează!", acesta a fost mesajul pe care membrii UPSC l-au afișat, ieri, pe pancarte în fața Primăriei Constanța.
Continuând seria protestelor vizavi de distrugerea spațiilor verzi din municipiul Constanța, membrii UPSC au organizat ieri o acțiune de "comemorare a spațiilor verzi". Organizatorii au avut și o scrisoare deschisă pe această temă, adresată însuși primarului Radu Mazăre, scrisoare pe care, cu greutate, au reușit să i-o înmâneze totuși personal edilului.
"Cerem administrației locale să conducă orașul în interesul și spre binele cetățenilor și nu în interesul prietenilor", a spus Marius Pricopie, candidatul UPSC la Primăria Constanța. El a mai adăugat că tot ceea ce doresc reprezentanții UPSC este respectarea legilor în vigoare (invocând aici Legea 24/2007 și OG nr. 114/2007) și stoparea distrugerii spațiilor verzi. Pe această temă reprezentanții UPSC au mai depus la primărie o serie de sesizări care, potrivit declarațiilor lui Pricopie, fie au fost "soluționate" cu răspunsuri evazive, fie administrația publică locală nici nu s-a deranjat să ofere un răspuns.
Inițial, protestul a debutat în fața primăriei, numai că primarul nu era în sediu iar viceprimarii nu au putut să coboare, potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al primăriei, Liviu Tramudana. Deși au încercat să înregistreze scrisoarea la se-cretariat, reprezentanților UPSC li s-a refuzat și acest lucru, pe motiv că erau de față și reprezentanții mass-media.
În ceea ce-l privește pe Tramudana, plătit din bani publici, un singur aspect (negativ, evident) l-a definit și ieri: aroganța afișată cu titlu de glorie.
Potrivit reprezentanților UPSC, Tramudana, care a pozat în trimisul administrației pentru a rezolva problema, i-a catalogat pe cei prezenți în fața primăriei drept "handicapați" deoarece aceștia au refuzat să îi înmâneze lui scrisoarea deschisă.

"Fum" fără foc…
După încheierea emisiunii de la radio, Mazăre nu a avut în-cotro și, la plecare, a dat nas în nas cu Pricopie și membrii UPSC. Dacă la început a vrut să pară foarte relaxat, arătându-se chiar încântat să schimbe două vorbe cu contracandidatul său, problema spațiilor verzi nu s-a dovedit a fi un subiect de discuție pe gustul edilului. După ce a luat scrisoarea, Mazăre nu s-a putut abține și a "insinuat" și cea mai mare nemulțumire vizavi de acest protest: mesajul de pe pancarte. Asemenea unui copil care se supără și își ia jucăriile, dar parcă și cu ceva influențe din proverbul "chelul își pune mâna în cap", edilul a declarat: "Am văzut pe pancarte că scria «Iarba se păstrează, nu se fumează.» Ei ar insinua că eu aș fuma iarbă, adică m-aș droga", a spus Mazăre vizibil deranjat de acest lucru. Nu a uitat să catalogheze acțiunea drept una "de dezinformare, condusă de generalul Talpeș", după care, flancat de garda de corp, s-a îndreptat către decapotabila-i roșie ca focul care îl aștepta parcată pe trotuar (cu siguranță, a resimțit și el cu această ocazie lipsa parcărilor) și a demarat în trombă.
Cu alte cuvinte, construcțiile actuale sunt legale, vor mai urma și altele, la fel de legale, iar administrația locală "nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase"…
Singura nedumerire în urma protestului de ieri ar fi de unde până unde a ajuns edilul la concluzia că mesajul de pe pancarte îi era dedicat?!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7862 secunde