Concurs La PD-L Constanța, se lasă cu demisii

1253

Articole de la același autor

Stelian Duțu, și-a înaintat, ieri, demisia din funcția de președinte al organizației județene a PDL Constanța. Duțu nu a dezvăluit încă motivele pentru care se retrage de la conducerea partidului, declarând că acestea sunt menționate în demisie. El a adăugat, însă, că, pentru moment, preferă să rămână simplu membru de partid.
Prezent la Constanța pentru lansarea candidaților PDL, liderul Emil Boc a declarat aseară că în cadrul Biroului Permanent Național de astăzi se va dezbate demisia lui Stelian Duțu, urmând ca tot astăzi să fie desemnat și un lider județean interimar. Potrivit aprecierilor lui Boc, frâiele partidului vor fi preluate, la Constanța, cel mai probabil, de către Dorel Constantin Onaca, acesta fiind și candidatul partidului la funcția de primar al municipiului Constanța. Referitor la această schimbare survenită în pragul campaniei electorale, Boc a declarat: "Nici un partid nu depinde de un om. Un partid depinde de oamenii capabili și de capacitatea de a face, la un moment dat, performanță. Astăzi, la Constanța, performanță se face cu Onaca și Popescu. A fost vorba de a schimba la Constanța și primăria, și consiliul județean. Din nefericire, starea de fapt de aici nu ne permitea să ieșim din blocajul în care eram. Trebuia ruptă această stare, acest blocaj putea fi depășit cu doi oameni noi: unul ca Onaca, ați văzut ce forță are, și cu o persoană imaculată cum este Popescu". Boc a mai adăugat că Duțu rămâne o "resursă politică" pentru partid. "Duțu poate fi foarte bine un candidat eligibil pentru Parlamentul României în toamnă, în județul Constanța, dar depinde de domnia sa dacă își va juca această șansă alături de PDL. El are loc în echipa PDL", a mai adăugat liderul PDL.
Tot ieri, Constantin Chirilă a demisionat și el din funcția de prim-vicepreședinte al PD-L Constanța. De asemenea, Chirilă a luat și decizia de a renunța și la a mai candida pentru funcția de consilier local. Potrivit propriilor declarații, Chirilă preferă să participe la construcția politică a partidului din calitatea de simplu membru, ieșind din calcul o plecare a sa din partid. Decizia de a se retrage din conducerea partidului a venit ca urmare a "aprecierilor dure privind construcția politică din județ". "Sunt membru al partidului din 1995. M-am gândit că sunt util de pe altă poziție. Sper ca la aceste alegeri să obținem ceea ce ne-am propus", a mai adăugat Chirilă, destul de rezervat.
Chirilă a fost consilier local în mandatul care urmează să se încheie în curând, numele lui regăsindu-se inițial și pe listele de consilieri pentru alegerile din iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5971 secunde