Medicii americani aleg viața! Zeci de clinici care ajutau femeile să facă avort s-au închis

145
1
Medicii americani aleg viața! Zeci de clinici care ajutau femeile să facă avort s-au închis - fivcuunsingurembrion-1659095479.jpg
Cel puţin 43 de clinici au încetat să facă întreruperi de sarcină după decizia Curţii Supreme a SUA de a nu mai garanta dreptul femeilor la avort, arată un studiu publicat joi, potrivit AFP.


În cele 30 de zile de după decizia din 24 iunie, 11 state americane au interzis toate avorturile sau pe cele după şase săptămâni de sarcină, a precizat Institutul Guttmacher.


Dintre cele 43 de clinici, 23 sunt din Texas, cinci din Oklahoma şi cinci din Alabama. Acestea fie şi-au închis porţile, fie s-au orientat către alte servicii.

Una dintre clinici s-a închis la 7 iulie, după ce mult timp a fost singura care a practicat întreruperi de sarcină în Mississippi. “Accesul la avort, care este deja foarte dificil într-o mare parte a ţării, va continua să se deterioreze, pentru că noi state vor adopta interdicţiile cu privire la avort”, au precizat autorii studiului.

Şapte state au impus interdicţii totale cu privire la avort începând din 24 iunie şi la 24 iulie nu mai aveau nicio clinică în care să se facă întreruperi de sarcină: Alabama, Arkaansas, Mississippi, Missouri, Oklahoma, Dakota de Sud, Texas.

În 2020, în cele şapte state s-au făcut 80.500 de avorturi.

În statele Georgia, Ohio, Carolina de Sud şi Tennessee este interzis avortul după şase săptămâni de sarcină.


Pagina a fost generata in 0.2674 secunde