Mesajul lui Zelenski, la 50 de zile de la începerea războiului

141
Mesajul lui Zelenski, la 50 de zile de la începerea războiului - e9c6804795ca4a9a89a375afba608703-1650004931.jpg
Preşedintele Volodimir Zelenski a mulţumit poporului ucrainean pentru cele 50 de zile de rezistenţă în faţa asaltului Rusiei asupra ţării, relatează DPA.


"Mulţumită lui Dumnezeu, forţelor armate ucrainene şi poporului nostru, ne-am apărat cea mai mare parte a ţării", a spus Zelenski în mesajul său video zilnic, difuzat joi seară.


"Cele 50 de zile de apărare sunt o realizare. O realizare a milioane de ucraineni", a adăugat preşedintele ucrainean.


Zelenski a mai afirmat că îşi aminteşte prima zi a invaziei ruse din Ucraina. "Ca să o spun cu blândeţe, nimeni nu credea că o să supravieţuim", a declarat el.


Liderul de la Kiev a afirmat de asemenea că mulţi l-au îndemnat să părăsească ţara: "Sfatul lor era să cedăm de facto în faţa tiraniei".


Dar ei nu îi cunoşteau pe ucraineni şi nu ştiau cât de curajoşi sunt şi cât de mult preţuiesc libertatea "de a trăi aşa cum vor", a spus Zelenski.


El le-a mulţumit tuturor susţinătorilor Ucrainei.


Zelenski a afirmat că în ultimele 50 de zile i-a privit pe mulţi lideri politici într-un mod diferit. A spus că a văzut "o mare generozitate" la cei care nu sunt bogaţi şi hotărâre la cei care nu au fost luaţi în serios de ceilalţi.


Dar a precizat că a văzut de asemenea şi cum unii politicieni se comportă ca şi cum nu ar avea nicio putere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7429 secunde