Mii de persoane protestează la Chișinău împotriva deciziei de invalidare a alegerilor din Capitală

61
Mii de persoane protestează la Chișinău împotriva deciziei de invalidare a alegerilor din Capitală - moldova-1529852843.jpg

Articole recomandate

Câteva mii de persoane protestează duminică în capitala Republicii Moldova împotriva deciziei de invalidare a alegerilor pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, câștigate de unul dintre liderii opoziției proeuropene, Andrei Năstase.


Manifestanții din Piața Marii Adunări Naționale s-au îndreptat în marș spre sediul Parlamentului, unde intenționează să protesteze până la validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase, transmite Radio Chișinău, care menționează că, înainte de aceasta, cei prezenți au votat o rezoluție în acest sens. În rezoluție este criticată hotărârea justiției prin care au fost anulate alegerile, menționându-se că în acest fel în Republica Moldova este instaurată dictatura.


"Anularea alegerilor este neconstituțională, ilegală și reprezintă sfârșitul democrației. Astfel, este instaurată oficial dictatura în țară. Comunitatea internațională a condamnat vehement. Republica Moldova rămâne izolată de restul lumii. Noi cerem confirmarea alegerilor din Chișinău și validarea mandatului lui Andrei Năstase", se spune în rezoluție.


Manifestanții amenință cu acțiuni de protest mai drastice dacă revendicarea nu le va fi satisfăcută. "Declarăm că protestele vor continua până la validarea mandatului lui Andrei Năstase. În cazul că guvernarea va ezita, vom fi constrânși să recurgem la acțiuni pașnice împotriva acțiunilor care subminează voința poporului", se mai spune în textul rezoluției.


Protestatarii au afișat pancarte cu mesaje antiguvernamentale și în care cereau validarea alegerilor: "vot furat", "votul nostru, Chișinăul nostru", "Plahotniuc mi-ai furat primul vot".


"În joc nu este un mandat, nu este vorba de primărie sau de capitală. Este vorba de viitorul acestei țări, al următoarelor generații. Dacă astăzi nu-i oprim, mâine va fi prea târziu", a declarat primarul ales, Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, potrivit Agerpres.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9149 secunde