Ministerul Afacerilor Externă salută aderarea Suediei la NATO

205
Ministerul Afacerilor Externă salută aderarea Suediei la NATO - mae17027126611707204926-1709899575.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externă salută aderarea Suediei la NATO, prin depunerea, la 7 martie, a instrumentului de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, depozitarul Tratatului de la Washington.

"Prin aderarea la NATO, Suedia, al 32-lea stat aliat, este mai puternică şi mai sigură, iar Alianţa mai consolidată, o evoluţie cu atât mai relevantă cu cât Europa şi spaţiul euroatlantic se confruntă cu cea mai gravă criză de securitate de după Al Doilea Război Mondial. Alăturându-se celei mai puternice alianţe politico-militare din istorie, Suedia îşi asumă şi responsabilitatea participării la apărarea colectivă, unul din cei trei piloni pe care este fundamentat NATO. România, un susţinător activ al aderării Suediei la NATO, priveşte cu interes perspectiva colaborării cu noul aliat pentru consolidarea, în continuare, în mod unitar şi coerent, a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, de la Nord la Sud, de la Marea Baltică la Marea Neagră, pentru a asigura o viziune integrată pentru apărarea înaintată", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de MAE.

Totodată, România rămâne "un promotor ferm al politicii Uşilor Deschise", sprijinind eforturile statelor candidate de pregătire pentru aderare, menţionează sursa citată.

"Având în vedere inclusiv beneficiile solide obţinute de România pe parcursul celor două decenii de apartenenţă la Alianţa Nord-Atlantică, ţara noastră rămâne un promotor ferm al politicii Uşilor Deschise, sprijinind eforturile statelor candidate de pregătire pentru aderare, atât prin canalele bilaterale, cât şi prin intermediul mecanismelor NATO", precizează MAE. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.129 secunde