Ministerul de Externe va fi reorganizat, iar consulatele vor fi redimensionate

625
Ministerul de Externe va fi reorganizat, iar consulatele vor fi redimensionate - marcelciolacuinqatar40463700-1713537476.jpeg

Articole de la același autor

MAE urmează o procedură de reorganizare, care se va termina pe 1 iunie, la fel ca alte ministere, iar dimensiunea reprezentanţelor diplomatice trebuie modificată, în acord cu numărul de români care vizitează acele țări, a spus premierul Marcel Ciolacu, aflat la Abu Dhabi, vineri, 19 aprilie.


„Toate ministerele, până la 1 iunie, conform legii în vigoare, se reorganizează. Inclusiv Ministerul de Externe. Mai mult, vedeţi care este dinamica. În fiecare zi, în Dubai sunt 100.000 de români în vacanţă. Este normal că dimensiunea reprezentanţelor, consulatelor din Dubai, din Abu Dhabi, trebuie modificată, ca să fim pe aşteptarea românilor. Legea prevede reorganizarea ministerului în integralitatea sa”, a afirmat șeful Executivului la o conferinţă de presă susţinută la finalul vizitei în Emiratele Arabe Unite.


El a precizat că decizia diminuării de personal se va aplica la consulatele țărilor unde s-a constatat că turiștii merg mai puțin decât acum 20 de ani, iar în țările unde românii sunt mai prezenți, numărul angajaților consulatelor va fi majorat corespunzător.
„Se redimensionează consulatele unde, de obicei… Acum 20 de ani, în Dubai veneau doi români. Între timp, vin 100.000. Nu-i normal să reaşezăm lucrurile? În alte părţi ale lumii nu mai merg, acolo retragem din personal”, a mai spus Marcel Ciolacu.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7515 secunde