Miniștrii UE nu vor susține aderarea României la Schengen

408
Miniștrii Justiției și cei ai Afacerilor de Interne din cadrul Uniunii Europene nu preconi-zează să voteze asupra unei decizii de a accepta România și Bulgaria în spațiul Schen-gen, când se vor reuni, la 24-25 februarie, a declarat raportorul PE Carlos Coelho, citat de site-ul Novinite.com.
Prin urmare, Parlamentul European nu va trebui să emită o poziție privind progresele celor două state până la acea dată, a adăugat eurodeputatul portughez.
Coelho și-a exprimat din nou dezamăgirea față de faptul că accesul PE la rapoartele privind progresele României și Bulgariei a fost respins.
Numai raportorul a avut acces la rapoarte, dar nu a putut realiza copii sau notițe, în timp ce colegii săi din comisia parlamentară de specialitate nu au putut citi documentele deloc.
Coelho și-a exprimat surprinderea și preocuparea față de mișcarea "inexplicabilă" a Consiliului UE, apreciind că obstrucționează activitatea PE. Eurodeputații au cerut de altfel să aibă mai multă influență asupra deciziilor referitoare la Schengen.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.422 secunde