Ultimatum dat lui Mubarak

372
Protestatarii din Cairo au ieșit pe străzi în număr mare și cer demisia președintelui Mubarak. Zeci de mii de egipteni se află deja de străzi, iar organizatorii se așteaptă ca numărul lor să crească. Între timp, atacurile împotriva jurnaliștilor străini de la Cairo se înmulțesc și sunt din ce în ce mai grave. Ei sunt împiedicați să transmită imagini de la protestele din Cairo, unii au fost reținuți de armată și li s-au confiscat echipamentele.
Ultimatumul pe care protestatarii i l-au dat președintelui Hosni Mubarak ca să renunțe la putere, pentru a evita o baie de sânge a expi-rat. Sâmbătă este așteptată o a doua mega-manifestație a celor care doresc plecarea imediată a președintelui egiptean de la putere. Zeci de mii oameni s-au adunat vineri în Piața Tahrir din Cairo, iar dispozitivul armatei este cel mai mare din cele 11 zile de demonstrații.
Ministrul egiptean al apărării, generalul Moha-med Hussein Tantawi, s-a alăturat vineri forțelor armate desfășurate în Piața Tahrir, din centrul Cairo, unde manifestanții cer plecarea președintelui Hosni Mubarak, relatează BBC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3745 secunde